Opečený sladký banán

21. listopadu 2013 v 6:00 | Charlott |  Zdraví
Občas mám takové stavy, že začnu vymýšlet různé recepty a možnosti, jak udělat něco dobrého k snědku. Před pár dny mě napadlo, že bych zkusila něco jako flambovaný banán. Po krátké úvaaze jsem flambování zavrhla a překvapivě z toho vzniklo něco dost dobrého... ;)


Budete potřebovat:
  • Banán(y)
  • Med
  • Olivový olej
  • Ovesné vločky
  • Skořice
  • Pánev
  • Vařečku
Postup:
  • Na pánvičce si ohřejte olivový olej. Doporučuji panenský, protože je jeden z nejdravějších olejů vůbec. Ale pokud používáte třeba kokosový, není problém.
  • Rozdělte si banán na třetiny a omočte je v medu.
  • Pak je hoďte na pánvičku a pomocí vařečky banány otáčejte, přehazujte a tak dále.
  • Nechte je tam tak na deset minut. Poznáte to tak, že by med měl na banánu lehce ztmavnout.
  • Opatrně vyndejte banány a lehce je oválejte v ovesných vločkách.
  • Pokud máte rádi skořici, postypte banány skořicí. Ale pokud máte rádi i třeba vanilkový prášek, je to také možná varianta.
Daily Relief
Doporučuji začít jíst hned (vidličkou), dokud je ještě banán teplý. Je to opravdu moc dobré. ;)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Suzy Suzy | E-mail | Web | 21. listopadu 2013 v 16:32 | Reagovat

Jůů, to vypadá celkem zajímavě, já teda k vaření a celkově ke kuchtění po všech směrech nemám moc vztah, ale tohle se mi fakt líbí :D Myslí, že to zkusím :P

2 Mandie Mandie | 21. listopadu 2013 v 17:26 | Reagovat

Wow, tak tohle je přesně recept pro mě! =D Většinou mám problém, že když někde vidím nějaký recept, tak si ho chci strašně udělat, ale vždycky mi chybí ingredience a tak mě to odradí. =D No jo, jsem líná. Ale na tenhle všechny ingredience mám, a jelikož mě honí mlsná, tak jdu tvořit. =D Dík za recept!

3 Muchachita Muchachita | Web | 21. listopadu 2013 v 19:43 | Reagovat

No, vypadá to zajímavě, ale mě by to asi nechutnalo:D :)

4 Adele. ▲ Adele. ▲ | Web | 22. listopadu 2013 v 17:36 | Reagovat

Mňam to musí být super!:3
díky za tip! :)

5 Pagess Pagess | Web | 29. listopadu 2013 v 17:54 | Reagovat

Něco podobného jsem dělala :)
Jo blog přestal fungovat, ale je to jen na nějakou dobu pak by se to mělo spravit :) a tvůj blogspot budu ráda chodit, al enebudu ho komentovat, z důvodu toho že mě komentáře od blogspotu strašně štvou, rtůzné vypisování písmenek a podobné blbosti :)

6 Suzy Suzy | E-mail | Web | 30. listopadu 2013 v 19:07 | Reagovat

Tak mám vyzkoušeno. Chutná výborně, akorát teda mám připomínku k tomu, že by se to mělo nechta 10 minut, to je dost, díky medu to zhnědne za minutku dvě :)

7 Ekkaia Ekkaia | Web | 11. března 2014 v 20:44 | Reagovat

Mňááám! Dělám si ho doma docela často a je to vynikající!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.